Джаз за деца

„Джаз за деца с Венци Благоев” са образователни концерти за малки и големи, които дават възможност на деца от всички възрасти да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с различните стилове и музикални инструменти, представяйки джаза като достъпна и забавна музика.

Репертоарът включва популярни български и чуждестранни детски песни в джазов аранжимент, както и класически пиеси с участието на децата.

Малките импровизатори могат да участват с пеене или инструменти, както и да свирят на най-различни перкусии, раздадени от водещия на шоуто – известния български тромпетист – Венцислав Благоев. Докато музикантите свирят, с децата може да твори и друг артист –  художник и т.н. Успешното съчетание на две изкуства се утвърждава с изданията: „Джаз  импровизации с ноти и бои”, „Джаз и оригами за деца” и много други.

Вече седма година проектът се реализира в столични клубове, детски и културни центрове, на джаз фестивали и сцени из цяла България – Пловдив („Дни на музиката в Балабановата къща”), Русе („Мартенски музикални дни”), Стара Загора („Джаз форум Стара Загора”), Бургас („Джаз в Бургас”), Велико Търново („Дикси джаз фест – Велико Търново), Видин („Дъ Бридж”), Банско („Джаз и бански песни за деца”) и много други.

През 2012г. проектът печели „Златно перо” за принос към българската култура, а пред 2016г получава наградата “ПроКултура” за принос за развитието на достъпа на младите хора до културата.

Заедно с концертната дейност, “Джаз за деца” е предпочитано събитие и за детски рождени дни. За повече информация пишете на: jazzforkids@mail.bg

Информация за предстоящи събития, записи и снимки можете да научите и от фейсбук страницата на проекта: Джаз за деца/Jazz for kids